VAN HOBBY NAAR BIJBEROEP

Als kind was ik graag creatief bezig, je kon me dan ook vaak terugvinden met een tekenboek en potloden.  Ik ging dan ook een tijdje met veel plezier naar de tekenacademie. Ik kreeg als kind vaak schilderopdrachten en dit lag me minder, ik stopte dus met de tekenacademie en verkoos liever de creatieve vrijheid thuis.

Met ouder worden verloor ik mijn liefde voor tekenen dan ook een tijdje uit het oog. Tot ik ging studeren voor kleuterjuf. Ik kreeg de smaak van het creatief bezig zijn opnieuw te pakken. Ik leefde me uit in allerlei thema’s en haalde mijn energie uit de glimlach van alle kleuters. Zo groeide er ook een droom; het ontwerpen van een eigen prentenboek voor kinderen!

En ja hoor, tijdens mijn stage in Zuid – Afrika in het jaar 2013 ging ik opnieuw back to basic en haalde mijn potloden boven zodat ik de thema’s voor de kinderen kon illustreren. Mijn tekenstijl werd daar herboren en bij terugkomst sloeg ik de handen in elkaar met mijn toenmalige stagementor Hilde Van Haute. Samen met haar bracht ik dan ook drie prentenboeken uit. Later volgden er nog drie in samenwerking met Anja Copejans.

Door het illustreren van deze prentenboeken groeide al snel de idee om in bijberoep een stapje verder te zetten. Ik behaalde in avondschool een diploma voor grafisch ontwerp in 2017. Tijdens mijn opleiding tot kleuterjuf ontstond ook de liefde voor fotografie, tijdens een keuzevak werkte ik hiervoor ook een portfolio uit. Later specialiseerde ik me dan ook meer voor fotografie via avondschool.

Studio Nina maakte zijn start in 2017 en groeit tot op de dag van vandaag nog steeds verder. Ondertussen mag ik me ook trotse mama noemen van mijn zoontje Mattéo en soms is de combinatie fulltime werken, Studio Nina en mama zijn best wel pittig maar de fijne reacties van tevreden klanten en het uitwerken van hun creatieve ideeën maakt dat mijn meisjesdroom en de naam Studio Nina (niña = meisje) werkelijkheid werd!

Liefs,
Nathalie

WAT DOE IK